Alle hunde kræver en eller anden form for soignering i løbet af deres liv. Det kan være hundeshampoo, klosaks, ørerens til hunde, loppe eller flåt middel eller bare en hundebørste.

Pelsen skal hos både korte og langhårede  hunde passes. Nogen kræver meget pelspleje andre kan nøjes med en børstning i ny og næ.

Mange hunde er generet af de hår der sidder i pelsen som ikke sidder fast. Derfor er det vigtigt at vi hjælper dem lidt på vej.

Dette kan blandt andet gøres med et bad. Der får løsnet godt på pelsen.

Der er lækre shampooer og balsammer på shoppen, samt et solidt udvalg af kamme, karter og børster til pels af forskellige art.

Soignering er foruden pelsen også både ørerne, tænderne og kløerne der også skal passes på.

Kløerne er vigtige at få klippet så man undgår at hunden kommer til at gå på tæer og ender med at få skader. Vær opmærksom på at blodårerne i neglene trækker sig tilbage ved hver klipning så er de blevet for lange kan man klippe lidt af hyppigt og på den måde få kløerne korte igen.

Det er en god idé at begynde med at klippe kløerne på din lille hvalp tidligt og bare tage en lille smule hver uge. På den  måde lærer den at det ikke er farligt. Brug evt. en slikkemåtte med lækker hundemad imens så er de fleste hvalpe med på opgaven.

Vi har hos Vuffelivuf mulighed for at tilbyde dig faciliteter til at vaske din hund og få den tørret så du let kan få bugt med de mange hundehår.